《オンライン》
1026日(木)~28日(土)

《前夜祭》
1117日(金)

《実地開催》
1118日(土)~19日(日)

アクセス ACCESS

32011/18(土)-11/19(日)10:00-17:00

ブース

微生物の世界を知ろう ~ビール醸造を通じて~
The world of microorganisms ~Through Beer Brewing~

カワノラボ、アイニューム、ダイヤモンドブルーイング
Kawano Lab / INUMM / Diamond Brewing

場所:テレコムセンタービル 3階 ブース

企画概要

写真名前

ビールを通じて微生物の世界をのぞいてみよう!

この世界は微生物であふれています。なにげない挨拶を交わす人たちよりもずっと多くの微生物と日々私たちは出会い触れ合っています。

私たちは食中毒や腐敗などのリスクを抱える一方で、微生物から多くの恩恵を受けています。その最も身近な例が発酵食品です。

世界中の至る所でそれぞれの発酵文化が根付いており、その多様性は目を見張るところがあります。そして発酵文化のすぐ隣にはお酒の文化が潜んでいます。

発酵とお酒、微生物とお酒はどのように関わっているのでしょうか。

彼らはごく小さな存在ですが、私たちに大きな学びを与えてくれる存在でもあります。彼らの住む世界をビール醸造という切り口から覗いてみましょう。

Our world is full of microorganisms. We meet and touch with far more microorganisms every day than people greet casually.

While we are at risk of food poisoning and spoilage, we also receive many benefits from Microorganisms. The most famous example is Fermented Foods.

Everywhere in the world there are different fermentation cultures, and the diversity is remarkable.

Needless to say, drinking is one of the famous fermentation culture. How are Fermentation and Liquor, Microorganisms and Alcohol, related?

They are very small, but they can teach us a great deal. Let's take a look at the world of Microorganisms from the Beer Brewing.

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